Paradajky umyjeme, sparíme asi 20 sekúnd vo vriacej vode a olúpeme. Cibuľu nakrájame na malé kocky, speníme na olivovom oleji, pridáme mäso a premiešame. Po chvíľke pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, oregano, bazalku, čierne korenie a štipku soli. Miešame, kým nie je mäso takmer hotové, pridáme nadrobno pokrájané olúpané paradajky a pretlak. Mäsovú omáčku privedieme do varu a odstavíme. Do zapekacej misy jemne potretej olivovým olejom dáme vrstvičku mäsovej omáčky, na ňu uložíme vedľa seba tri plátky lazaní, trošku ich pritlačíme. Postup 2 až 3 razy zopakujeme. Navrchu by mala zostať vrstva mäsa, ktorú štedro posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a štipkou muškátového orieška. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi pol hodiny. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Tento recept vám prináša VIDO, výrobca korenín, racio výrobkov a rybacích výrobkov
Komentáre